Persoonlijke coaching door Nelleke Scholten

Voordelen van persoonlijke coaching

Altijd Maatwerk

Omdat wij allemaal als mens uniek zijn, bereik je alleen de beste resultaten met maatwerk. Jouw coach, trainer of mentor leert jou goed kennen en weet op welke onderdelen gewerkt kan worden. 

Zeer Effectief


Door openheid en directe communicatie weet je vooraf waaraan wij samen werken. Commitment en focusgericht samen aan de slag brengt jou tot de beste resultaten. 

Bespaart veel tijd


Wil je resultaat en stappen vooruit maken, dan is gebruik maken van persoonlijke coaching of training de snelste manier om dat te realiseren. 

Nelleke heeft mij enorm geholpen met mijn persoonlijke ontwikkeling, zodat ik nu echt stappen kan gaan zetten.

Heidi Grisnich

Achtergrond en missie

The Unique Life Creator, Businesses of Training and Coaching is een bedrijf dat is ontstaan uit de behoeften van mensen om los te komen uit de rat-race en zonder stress, gezonder, gelukkiger en vrijer te kunnen leven.


De passie van Nelleke is om de mens centraal te stellen. Deze passie en haar gedrevenheid hebben geresulteerd in een uniek programma, dat gebaseerd is op een unieke combinatie van Ayurveda en NLP (Neuro Linguistisch Programmeren). Het is een mix van bewezen wetenschap, psychologische strategieën en handvatten voor zelfrealisatie, die zich zeker bewijzen.


The Unique Life Creator heeft een missie:
‘Het creëren van een gezonde, gelukkige en vredevolle samenleving door mensen wereldwijd te inspireren, motiveren en uit te dagen’


Waarom deze training en coaching en voor wie?

Het is een prachtige aanzet om jou tot nadenken te zetten over jouw eigen leven. Deze training en kennis is bestemd voor ieder die hier behoefte aan heeft en veranderingen zoekt. Steeds meer ziekten doen zich voor die veelal gerelateerd zijn aan onze lifestyle, waaronder voeding, werk, leefomgeving maar vooral ook stress.


The Unique Life Creator heeft na jarenlange ervaringen en onderzoeken door specialisten in het werkveld, het basisprincipe van de Ayurveda als uitgangspunt genomen. Ayurveda, de aloude gezondheidswetenschap die meer dan 5000 jaar wordt toegepast, ziet ieder mens als uniek. Gebaseerd op iemands unieke ‘natuur’ adviseert Ayurveda over voeding, lifestyle, bewegen en vele andere zaken. Volgens Ayurveda doen ziekten zich voor als onze ‘natuur’ uit balans is. En dat kan fysiek én mentaal zijn. 


Vaak negeren wij de signalen totdat wij ziek worden en naar de dokter gaan voor een “snelle” oplossing. NLP (Neuro Linguistic Programming) helpt mensen om op een ander vlak gezond te worden en los te komen van oude emoties die in je leven in de weg kunnen zitten. NLP helpt je om op een andere manier naar jezelf en situaties te kijken.


Beiden vullen elkaar prachtig aan in The Unique Life Creator SystemTM dat speciaal is ontwikkeld om balans in je leven te vinden.     

Uit welke onderdelen bestaat persoonlijke coaching?

Persoonlijke coaching

Ayurveda-NLP coaching

Vanuit Ayurvedisch principe, wordt gekeken naar het totaal van het individu. We brengen in kaart waar verstoring of onbalans is en bepalen aan de hand daarvan het coachingstraject. Een onbalans is een voedingsbodem voor aandoeningen en ziekten, fysiek en mentaal. Als de balans is hersteld ontstaat meer ruimte voor nieuwe mogelijkheden om gezond en gelukkig te leven.

Deze aanpak is volkomen uniek omdat alle aspecten van het leven Ayurvedisch worden benaderd met behulp van NLP technieken. 

Individuele NLP coaching Excellent

Door middel van de HYET Methode wordt de emotionele rugzak geleegd.

Het gaat hier om emoties die jou belemmeren om verder te kunnen ontwikkelen. Negatieve emoties en zelfs oude ingesleten emoties en patronen kunnen grote invloed hebben op jouw gedrag en gezondheid. Door deze negatieve effecten in enkele Excellent coaching sessies te neutraliseren en om te zetten in positieve ervaringen, leer je los te laten en ervaar je een vrijer leven.


Deze methode is uniek en zeer effectief.    

The Unique Life Creator SystemTM Elite Training

Individuele training op basis van The Unique Life Creator SystemTM gedurende 6 maanden. Alle aspecten uit het dagelijkse leven worden doorlopen.

Stel je hebt een goede baan of misschien een geweldige business, maar geen tijd? Ben je dan gelukkig? En heb jij je weleens gestrest of burn-out gevoeld, maar je wilde niet opgeven en je gaat maar door? Of jouw relatie gaat niet goed en misschien voel je je ineens verloren? Ken je dat gevoel, dat het soms lijkt alsof iemand je aan je jasje terugtrekt, net op het moment als jij een stap naar voren wilt doen?

We zoomen in deze training in op jouw specifieke persoonlijke vragen en (onbekende) belemmeringen. Je wordt geïnspireerd en gemotiveerd om een fantastische route naar jouw bestemming uit te zetten en te volgen. Als jouw bestemming nog niet duidelijk is, dan gaan we daarnaar op zoek en maken gebruik van de ‘Creëer Jouw Unieke Leven Formule’. NLP coaching en advies op basis van Ayurveda maken deel uit van deze unieke individuele training. Na afronding van deze training is er een fundament gelegd voor een goede balans in onder andere jouw tijd, werk, privé en gezondheid. Je hebt de tools in handen om de regie te voeren over jouw eigen leven en unieke reis naar jouw bestemming! 

Online trainingen, persoonlijk advies en begeleiding

Online Trainingen van ongeveer 60 minuten komen beschikbaar over veel uiteenlopende onderwerpen die gerelateerd zijn aan alle aspecten uit het leven, zoals genoemd in ‘Unique Life Creator, 3 Stappen naar Jouw Gezondheid, Rijkdom en Geluk’.


Online Coaching, Advies en Begeleiding

Coaching, advies en begeleiding komt beschikbaar online. De voorkeur gaat altijd uit naar persoonlijke coaching, in sommige situaties kan Online coachen een uitstekende oplossing bieden als de persoonlijke coaching op een locatie niet mogelijk is. Resultaten zijn afhankelijk van de motivatie en het commitment die jij hebt om jouw resultaten te halen

Burn-out en Stressvrij leven!

Heb jij je weleens gestrest of burned-out gevoeld, maar je wilde niet opgeven en je gaat maar door? Ken je dat gevoel, dat het soms lijkt alsof iemand jou aan je jasje terugtrekt, net op het moment als jij een stap naar voren wilt doen? Wordt jij er soms ook moedeloos van als je voelt dat niemand jou lijkt te begrijpen of ziet wie je bent?

Wanneer stress zich opbouwt kan het uiteindelijk leiden tot burn-out! Burn-out resulteert in een tekort aan energie in lichaam en geest. Het is niet eenvoudig om een burn-out te herkennen en het dwingt je soms om een tijdje te stoppen met werken. Je leven kan soms zelfs even een tijdje stil komen te staan en het is vaak lastig om er zelf uit te komen. Maar…., ‘voorkomen is veel beter dan genezen’.

De zeer unieke en krachtige combinatie Ayur – NLP coaching helpt jou op weg naar het verminderen van stress en het creëren van een betere balans. Ayurveda richt zich op het weer in balans brengen van lichaam en geest, wat in deze situaties van essentieel belang is!! NLP technieken zullen gaan helpen om angsten en andere mentale ballast op te ruimen. Als je op tijd stress bij de bron aanpakt, dan voorkom je dat het verder kan eindigen in een Burn-out, met alle gevolgen die daarbij horen.

Vragen als “hoe pak ik het aan, waar begin ik, komt het wel goed en wat is dan het resultaat?” worden beantwoord in de eerste sessies. Allereerst ben jij het die de eerste stap neemt. Het gaat om JOU! 


Wij inventariseren samen en je krijgt advies. Als we het eens zijn gaan we aan de slag.

Heb je vragen of wil je een vrijblijvend gesprek aanvragen?